Биљана Ђоровић: Доброта и најтврдокорније срце отапа

Александра Гајић Стојковић 
Александра Гајић Стојковић - Алекс Сашка, рођена је у Сарајеву и по занимању је медицински радник - физиотерапеут, са великим искуством рада у болници. Као резултат тог рада, за Удружење слободних уметника Аустралије објавила је књигу практичне психологије „Изазов 30 дана", која представља комбинацију психолошке радионице и путописа, у коме је до пуног изражаја дошао њен таленат за приповедање. Ово дело привукло је посебну пажњу Срба из расејања, пре свега захваљујући порталу „Тамо далеко" из Данске, знаменитог српског новинара и патриоте Здравка Елеза.
 Након објављивања психолошког практикума, добила је многобројна писана сведочанства у којима су читаоци представили како су кроз приручник пронашли унутрашње задовољство, мотивацију и постигли велике успехе у раду на себи кроз 30 дана. Намера ауторке је да у другом издању објави сва сведочанства захвалних и успешних читалаца, како би се представила делотворност и успешност овог јединственог психолошког практикума.
      Александра је члан Удружења писаца Србије и Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању (УСКОР).
     Објавила је и бајку за децу и одрасле „Матеј и анђео", која на најлепши начин деци дочарава борбу између добра и зла. Сугестибилно и топло побудила је веру у добро и у анђела чувара, који носи поруку - „Верујте да доброта и најтврдокорније срце отапа".
      Добитник је Повеље за освојено 1. место на конкурсу „Топла реч 6", у специјалној категорији - Описна поезија, за песму „Умрла села", као и Златне плакете у категорији - Кратке приче, на Међународном фестивалу ромске прозе и поезије „Јатаган мала".
      У припреми за штампу је њена збирка приповедака „Приче из старе шкриње", која је освојила 1. место на конкурсу за најбољу необјављену збирку приповедака на манифестацији „Дрински сусрети 2021", у организацији издавачке куће „Ас Оглас" из Зворника, власника и издавача Дејана Спасојевића.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић, РТС