Игор Марковић: Фиктивне границе

Игор Марковић
Разграничавамо минуло и надолазеће из контејнера земље опасане фиктивним границама на њеним ободима. 
Разграничавамо наш обор који деценијама делимо на равне части попут шпила карата у преферансу. 
Разграничавамо и ЈБГ са ЕТО.
Разграничавамо и појам разграничавање.
Али никако да разграничимо сами са собом да
ваљало је на време ићи на одвикање од разграничавања.
Разграничити и да док други сече, не треба коцкати.
Добро, не баш ми, коцкају за нашу вересију они које смо ми неразграничено неограничили, а који су кроз тргове већ доказали да имају проблема са бехатон коцком и разграничили нас са зеленилом.
Разграничавање видљивог од невидљивог у неразграниченој земљи која се граничи сама са собом има за награду да је ваздух чешће ограничен за људску употребу са неограниченим роком трајања.
А то значи да током ограничења и често токсичнији од жагора главних актера кроз ружичасти прозор у свет на ограниченом каблу.
Да разграничимо.
Пенџер у свет се ограничено зове и теле-визор и доступан је у свим бојама, али ето није разграничено да ли је исти пенџер случајно ружичасто мусав у горњем десном углу сваки пут када се укључи у ЕПС-ову струју на блато, и то у већине ограничених посматрача.
(Ружичасте су и свиње али то није ограничено)
Жељкова  православно-ружичаста новогодишња жеља је неограничени шведски модел.
Разграничавања ружичасте боје од свих осталих колорита са здравим разумом испуњена је још ономад на пешачком прелазу када је црвено `прости ме Боже постало ружичасто. 
На његову и срећу његовог потомка, судија сигурно бејаше ограничени далтониста, па се испуњавање жеља настави до данас и доказа нама свима да: "неограничена количина употребе шведског модела ограниченог морала, по узору на шведске акционе филмове са Ј.Ј. у крупном плану изнедрио је виралну забаву за неограничено ограничене и разграниченог мене". 
Хвала на шведском столу.
Да разграничимо, сада течно говоримо језиком ограничених и владамо њим као матерњим па случајно ружичасто да ћутимо са елитом док разграничавају покрајину од родног краја по сваком њеном окрајку по узору на крајну.
И да напокон разграниче где ће нам бити границе?