Петар Милатовић Острошки: Стидим се као Србин!


Као човјек, као писац, као Србин, као мислеће биће, са гнушањем сам примио вијест о спаљивању лутке са ликом Николаидиса са којим се у много чему не слажем, али одлучно се противим оваквом монструзном и морбидном популизму који је, по свим параметрима, чак испод нивоа калдрме која је декорисана изгаженим испљувцима!

Спаљивање лутке писца Николаидиса, без обзира на политичко и национално опредјељење, превазилази Адолфа Хитлера, јер Хитлер није спаљивао лутке писаца  него књиге, да би касније спаљивао људе, а ови вајни црногорски „демократи“ превазишли су овим чином самог Адолфа Хитлера који је на Опернплацу у Берлину 13. маја 1933. године спаљивао књиге, а међу књигама које су тог дана спаљене била је и књига Хајнриха Хајнеа “Алмансор” у којој је пјесник записао “Тамо где спаљују књиге на крају ће спаљивати људе”!
Вајни „демократи“ овим чином под ноге су бацили образ људи који су склопови мисаоних, духовних и емотивних констелацији по мјери Бога и попели се на трон распамети по мјери Ђавола!
Очекујем од предсједника државе, мог рођака Јакова Милатовића, да се под хитно огласи, осуди овај безуман морбидан чин, а исто тако очекујем да се државно тужилаштво огласи покрене  одговарајуће мјере.

У случају толерисања оваквог криминалног малоумља биће запаљена искра грађанског рата у Црној Гори између Црногораца и Срба којима се мора одати признање да их краси изузетна храброст коју мало ко има у свијету. Дакле, боље спријечити него касније узалуд лијечити!