Даниловградски пјевач Миленко Бајо Јовановић


Даниловградски пјевач рок музике освједочен у извођењу ауторских пјесама рок групе из његовог мјеста „Екипа за то“ , активне од 1996-2004.,  и нумера еџ-Yу рок састава „Атомског склоништа“, „Парног ваљка“ и других, на такмичарском серијалу „Никад није касно“ београдске Гранд продукције гђе је дошао до полуфинала 2023 године. Рођен 1967 у Подгорици. У Даниловграду завршио основну школу и гимназију. Одустаје одГрађевинског факултета у ондашњем Титограду на трећој години и одлучује да се у потпуности посвети музици која му је од ђетињства била више од хобија. Завршио нижу музичку школу у Даниловграду на гитари у класи Миша Марковића. Наступао у хору основне школе и гимназије на многим школским и градским свечаностима.

Први пут у једној групи поп музике „Први корак“, прва таква даниловградска, током три године до 1990 године. Наступали по хотелима у Црној Гори и Србији. Уз бас гитару тада први пут за микрофоном. Постаје шире познат са вокалом највећих могућности у извођењу захтјевних пјесама домаће поп и рок музике.

Друго мјесто на такмичењу „Златни микрофон“ у Подгорици 1992 године. 

Са рок групом „Екипа за то“ 18 година са безбројем наступа на фестивалима и по кафићима Црне Горе, на скоро свим музичким телевизијским програмима, на 33. Зајечарској гитаријади 1999 године. Са првом њиховом пјесмом „Вољела је кише“ дуго испред свих домаћих звијезда поп музике на Топ листи Елмаг радија 1998 године.

Осам пјесама ове групе објавила је НВО Црногорски блуз из Даниловградa на промотивном ЦД-у „Вољела је кише“.

Сарађивао са многим музичарима Црне Горе и региона.

На редовним „тезгама“ по локалима широм Црне Горе његов репертоар је широк, од забавних мелодија до поп и рок пјесама.

Ожењен, отац једног ђетета. Запослен у Црногорском електродистибутивном систему.

Са својом породицом живи у кући на Творилу код Даниловграда на породичном имању.

Предсједник жирија изузетно популарног такмичарског серијала „Никад није касно“ после Бајовог првог извођења једне пјесме „Атомског склоништа“, Саша Милошевић Маре изјавио је : „ После Серђија Блажића (пјевач те групе, рано преминули; прим.прир.) није чуо боље пјевање.“

Пјевач ријетке сигурности. На пробама или у студију Бајо је с првим и јединим извођењем завршавао свој дио на снимку.