Признање за Горана Шпањевића, потпредсједника Клуба Доборовољних давалаца крви

Потпредсједник Клуба добровољних давалаца крви Бијело Поље, који функционише у склопу Општинске организације Црвеног крста Бијело Поље, Горан Шпањевић добитник је Признања за изузетан допринос развоју добровољног давалаштва крви у 2023. години.

На данашњој свечаности која је упричичена у Заводу за трансфузију крви, поводом Свјетског дана добровољних давалаца, Признање Горану Шпањевићу уручила је директорица Завода, др Тамара Шћепановић.

Шпањевић је истакао да драгоцјену течност дарује више од 30 година, и да је до сада крв дао 57 пута, а све из жеље да чини добра ђела и да покаже да сви можемо бити хумани и помагати другима.

“Донирањем крви, показујемо да смо спремни да помогнемо онима који су у невољи и којима дарована јединица крви значи све. Како рече наш блаженопочивши патријарх Павле, “Свијет је пун добрих људи, ако ни једног не знаш онда то буди ти, да нас потомци запамте и по добру спомињу”. Тако ја дајем примјер другима, а никад не знамо кад ће некоме од нас затребати крв, зато сви морамо слиједити примјер хуманости, донирати крв, помагати онима којима је помоћ потребна,  бити људи пред лицем божијим и пред људима” – истакао је Шпањевић.

Шпањевић се на крају захвалио члановима Клуба ДДК Бијело Поље, Општинској организацији Црвеног крста Бијело Поље, запосленима у Кабинету за трансфузију крви Бијело Поље, истакавши да ово признање припада свима њима, као и армији добровољних давалаца крви из нашег града, који својим активним давањем доприносе да имамо стабилне залихе крви, те да ће и у наредном преиоду наставти да промовиће добровољно давалаштво крви.

Свечаности у Заводу, поред бројних давалаца крви, награђених, присуствовали су Министар здравља, др Војислав Шимун и директор Фонда за здравствено осигурање др Вук Кадић.