Петар Милатовић: Српство у дућану

      Професионални Срби као истински невјерници, који су бога до јуче помињали једино у најсочнијим псовкама, сада су вајни, фарисејски, "вјерници". Од вјере су направили тоталитарну секту. Ти фарисеји посташе "Срби". Од свог "српства" направили су професију
       
Професионални Срби своје "српство"
држе у ссвојим дућанима и показују га свијету
као мртву природу
О овоме сам често разговарао са пријатељем, почившим митрополитом Амфилохијем у Цетињском манастиру године на његовој слави Аранђеловдан, 2019. године затим на Велику Госпојину годину дана касније у манастиру Морача, заатим у манастиру Ћириловаац и на Крстовдан у цркви Часног крста у Косићу код Даниловграда. Митрополит Амфилохије ме благословио да раскринкавам јавно све оне који од српства направише професију. То и чиним сада. Нећу да ћутим о затупљивању мислећег народа, јер бих био саучесник зла које од мислећег прави теглећи народ! Нећу да ћутим јер су професионални "Срби" под ноге бацили систем етичких вриједности, чак до те мјере да је систем етичких вриједности постао обичан изгажени испљувак на тротоару. Професионални "Срби" су добродушном и превареном народу умјесто наде понудили празнину која је напуњена безнађем. Нећу да ћутим о затупљивању мислећег народа, јер бих био саучесник зла које од мислећег прави теглећи народ.
Већ 30 и кусур година пратим "србовање" професионалних "Срба", националних штеточина и политичких дилетаната. То њихово "србовање" најобичније је малоумно робовање својим заблудама, а највећа њихова заблуда је да могу комотно да живе од свог "србовања". При том су заборавили да прави Срби не живе од "српства", него живе за своје српство, а то се исто односи на остале нације које, поштујући етичка начела, могу спокојно да живе у разнобојној вишенационалној башти. Ниједном Њемцу не пада на памет да живи од свог германизма, ниједном Французу не пада да живи од свог романизма и тако даље. Професионалним "Србима", туђим послушним пудлицама, то никако не допире до свијести. Они су истини објавили рат. Заборавили су да народ изнад свега цијени истину. Народ и те како зна да онај ко служи Истини онако како бог служи грешнима, тај постаје аристократа неба по овоземаљској плакаоници и у свако доба дана и ноћи ужива гостопримство и бога и сиромаха истовремено, а са тим моралним капиталом купује се цијело небо које је свима нама изнад глава. Ова чињеница је истовјетна у свим вјерским конфесијама и подразумијева се у цијелом цивилизованом свијету сем код професионалних "Срба" испод њихових поданичких грба!
      Професионални Срби су велики "вјерници", а у ствари стари бестидници који богу дадоше ногу! Од српства су направили вашариште и фекално стовариште. Основали су приватне партије - антинародне мафије. Глуме "лидере", а презрени су у најближем окружењу. Човјек који држи до менталне хигијене таквима не би дозволио ни по две кокошке да чувају, јер би од две постојеће изгубили најмање три!
      Професионални Срби своје "српство" су смјестили у приватне дућане, а српство у дуђану је најизраженије у Црној Гори у којој су племенштина, непотизам, болесни каријеризам без покрића, најпрепознатљиви знакови по разапетој кожи недужног народа.
      Са Српством у дућану се поносе умјесто да се стиде сви они који би, по природи ствари, требало да буду главни носиоци економског, културног, националног и политичког живота. Сви су они на јаслима оних газда који слуге награђују и, као сваки господари, те исте слуге дубоко презиру, да би их у датом тренутку одбацили као сваку истрошену крпу!
       Највећи дио тих дежурних трчкарала, који су дојадили и Богу и народу, дошли су из неких вукојебина и усвојили презрени систем живљења и мишљења неваспитаних голаћа који једном уђу у град заувек, али град у њих не уђе никада!
       Очекивати од таквих медиокритета, моралних лилипутанаца и интелектуалних пигмејаца, да разумију душу народа, исто је што и очекивати од проститутке да постане узорна жена неком мамлазу који је био њен муштерија у јавној кући! Часни народ неће бити колективни мамлаз! У то сам сигуран.
Чега су се год дохватили трговци са српством, они који се поносе својим српством у дућану, то се осушило. Зато зарад спаса недужног народа треба безусловно јавно раскринкавати све те политичке криминалце и криминалне политичаре. Нарочито оне који су из Савеза комуниста ускочили у "националне" странке; оне који су се из реформистичких странака сервилно увукли под туђинске скуте и постали војводе од трпезе; оне који су се уочи и послије референдума огртали црногорским заставама да би сада превише нападно "србовали" и новом бољшевизму робовали; оне који су пајсерима и шрафцигерима обијали страначку касу и од постојеће формирали касније укинуте странке; оне који од укинутих странака праве странчице од по два члана са фирмираним одијелима која не умију да носе јер им најбоље пристоје она пругаста.
Захваљујући професионалним "Србима", који љубоморно чувају своја српства у дућану, највећи губитници су усправо Срби у Црној Гори којима је свега доста, нарочито им је доста поигравања са националним, патриотским и вјерским осјећањима, због чега ће све више постајати аполитични, па имајући ово у виду умјесно је савјетовати Милу Ђукановићу да оваквим "српским" представницима у Црној Гори подигне споменик трајне захвалности због њиховог огромног рада у корист штете Срба у Црној Гори. Паметном је доста речено.