Протојереј Предраг Шћепановић намјесник подгоричко-даниловградски

      
протојереј мр Предраг Шћепановић
 Благословом Његовог Високопреосвештенства митрополита Црногорско-приморског г. Јоаникија од 1. јануара 2022. године, протојереј мр Предраг Шћепановић постављен је за архијерејског намјесника подгоричко-даниловградског.
     – Вјерни народ наше парохије се моли Богу да и даље послужи Господу Богу и свом роду на овој новој служби на Њиви Господњој, пише на Инстаграм страници Цркве Светих мученика Макавеја.
     Протојереј мр Предраг Шћепановић је рођен 27.10.1976 године у Подгорици.
      Основну школу и Гимназију завршио у Подгорици. Економски факултет уписао 1995. и исти завршио 1999.године у Подгорици. Богословски факултет у Фочи уписао 2006. и исти завршио 2010. године.
    У чин ђакона рукоположен од стране Блаженопочившег Митрополита Црногорско-Приморског Амфилохија на Богојављање 19.1.2007. г, а у чин свештеника на Оце, 4. јануара 2009.године у Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици. Мастер рад одбранио 17.6.2014.. године на факултету Светог Василија Острошког у Фочи, Универзитета у Источном Сарајеву.
    Старјешина Храма Светих Макавеја у Толошима од 1.3.2009. године. Старјешина Храма Свете Тројице у Гољемадима. Служи у затвору у Спужу и обилази и причешћује болеснике у Клиничком центру у Подгорици. Служи за веће празнике у Храму Свете Тројице Скадру (Албанија). Секретар Црквене Општине подгоричке од 1.4.2017..године. Координатор је Економског савјета Митрополије Црногорско
      Директор Радио Светигоре 2007-2017.
    Добровољни даваоц крви при Удружењу “Света 42 новомученика момишићка”. Члан је Невладине организације “Открићемо истину Душан и Владо Никлановић” која се бави прикупљањем имена страдалника којима се не зна гроба ни мрамора на Зиданом мосту у Словенији и другим стратиштима.
     У браку са супругом Даријом, има ћерке Милицу и Катарину. (Српска 24)