Ал Де Љута: Сан стогодишњака

Кишно,тмурно и  тешко време. Од када су га довели у ову хладну, бело окречену, болесничку собу где цевчице боје маслаца ничу тужно из његових истрошених руку и уливају се у  трепаве справе, зна да ће смрт доћи да га узме. Мрмља сувим устима. Слабашно. Осећа да удише  задах  распадајућег меса.
      „Целог живота те не напушта нада. Сада,  моје     надање своди се на ове беле мантиле, на болничко особље. Колико пута у животу сам желео да умрем. Сада то најмање желим. Кад бих могао да побегнем, побегао бих.  Сада молим Бога да ме не узме. Сматрaм да сам још неспреман. Много што шта имао бих да исправим и да ставим на своје место, јер то што сам радио целог живота, сада видим да то није ваљало. Сад бих хтео да се напијем, да се дрогирам, да будем највећи олош, јер хоћу да видим свет другачије од оног што сам до сада видео. Хоћу да  имам и доживим свој сан. Хоћу да кидам окове сваке догме илузије, наде у будућност  јер је  само то решење  за сумњу и дилему које непрестано раздиру људску  душу. Данас  сањам о пролећу, чеженем  о младошћу, о прохујалом времену, сањам о бољем сутра, који никад доћи неће. Данас ставим тачку на све моје глупости;  моју тугу, радости. љубави и свим оним мојим неоствареним сањарењима.“  -  шапће, напрежући болно.

   

                                БЕЛЕШКА О АУТОРУ                

    Аутор живи и ствара у Београду. Дипломирани је филолог – оријенталиста  а завршио је и Правни факултет Београдског Униврзитета на којем је и магистрирао. У каријери се опробао у различитим областима. Аутор је једног документарног филма  и једне ТВ драме емитована на ТВ Београд „. Из области мнемотехнике објавио је више стручних чланака у разним часописима. Објавио је  књиге из области психологије учења: ментална бележница, психологија успеха, полиглотско учење  језика, програмирање мозга за спремање испита, филозофија живота.