Посланици у Црној Гори изгласали неповерење Влади Здравка Кривокапића

Проф. др Здравко Кривокапић
    Посланици у Скупштини Црне Горе су, на предлог коалиције "Црно на бијело" и опозиције, након вишесатне расправе изгласали неповерење Влади Црне Горе коју води премијер Здравко Кривокапић.
     Гласала су 54 посланика, од којих су 43 била "за" неповерење, а 11 "против", објавио је председник Скупштине Алекса Бечић и објавио да је тиме изгласано неповерење 42. Влади Црне Горе.
      За изгласавање неповерења био је неопходан најмање 41 глас посланика.
     Расправа посланика трајала је више од пет сати. По завршетку расправе посланици Демократског фронта (ДФ), Социјалистичке народне партије (СНП) и Покрета за промјене (ПзП) су напустили салу
      Уочи почетка седнице скупштинску салу су напустили председник Владе Здравко Кривокапић и већина министара.
      Предлог за изгласавање неповерења Влади потписао је 31 посланик опозиције и коалиције "Црно на бијело", на чији предлог се седница и одржава.
     Раније данас посланици црногорске скупштине нису усвојили дневни ред, због чега и нису расправљали о Владином Предлогу за скраћење мандата парламенту.
      На јучерашњој седници, заказаној на захтев премијера Здравка Кривокапића како би се са функције потпредседника Владе разрешио Дритан Абазовић, посланици нису усвојили дневни ред тако да се о разрешењу Абазовића није расправљало.
      Влада Здравка Кривокапића је издржала је тачно 14 месеци. Изгласана је у Скупштини 4. децембра, 2020. године, након споразума коалиције окупљене око Демократског фронта, Уре и Демократа, а после победе на изборима 30. августа 2020. чиме је практично прекинута тридесетогодишња владавина ДПС-а Мила Ђукановића.