Петар Милатовић: Отворено писмо Андрији Мандићу

 
Даниловград, 5. април 2022.

     Андрија Мандићу, с којим правом и с каквим образом ти Вучићу честита побједу „у има Срба Црне Горе“? 
      Можеш да честиташ Вучићу  у име оних „Срба“ који су на јаслима Мила Ђукановића и Александра Вучића, као ти и твоја невесела десетина појединаца, а не у име нас који смо против антисрпског континуитета титоизма који траје од 20. октобра 1944. године до данас. 
     Ти немаш никакво морално право да се представљаш као „лидер Срба у Црној Гори“. Ти си политичку каријеру почео код Анте Марковића, затим си по налогу „Службе“ роварио најприје у Народној странци, па у Српској народној странци и да не набрајам даље. Још си био толико дрзак и неваспитан да себе прогласиш покретачем литија, хтио си срамотно да се китиш туђим перјем, јер литије је организовала црква и незадовољни народ. Теби је мој пријатељ митрополит Амфилохије забранио да се оглашаваш на литијама.
     Андрија Мандићу, како те није срамота да понижаваш све Србе у Црној Гори као недавно на митингу у Беранама кад си дословно говорио: „Дајте глас нама (Андрији Мандићу, Милану Кнежевићу, Небојши Медојевићу, Предрагу Булатовићу и Радничкој партији) и од Вучића ћете добити паре, брашно и уље“?! 
     
Андрија Мандић на својој јахти у будванској марини
која је власништво Брана Мићуновића
Ту идиотску реченицу си нудио као „спас“, а та реченица је најгоре понижење свих часних људи у Црној Гори који не продају образ за безвриједни ситниш, шаку брашна, соли, и ћикару уља! Срам те било, Андрија Мандићу. Нудиш свој спас који је понижење свих непоткупљивих часних људи у Црној Гори који држе до образа, за разлику од тебе. Да ти држиш до образа не би своју јахту, вриједну неколико милиона евра, заједно са јахтом Небојше Медојевића (вриједну такође неколико милиона евра) држао у будванској марини чији је власник Брано Мићуновић, а јахту ти одржава твој сервилни потрчко Славен Радуновић. Да имаш имало образа не би нетрагом нестало 12 милиона евра, за које Вучић не зна гдје су завршиле те паре, и оптужио Мома Вуксановић да је потрошио тај нoвац и на тај начин му затворио врата код Вучића и не само њему већ и многим другим Србима из Црне Горе који су били Срби и прије рођења скојевца и комунисте Андрије Мандића.  Да имаш имало образа не би фарисејски, ронећи крокодилске сузе, кукао над сиромаштвом народа у Црној Гори и нападао свог кума Мила Ђукановића, док се, истовремено, бавиш ратним и антиратним профитерством заједно са Владом Мандићем, сином Мома Мандића, највећег ратног и мирnодопског профитера у Републици Српској и цијелоj Босни и Херцеговини!

Петар Милатовић Острошки, књижевник и новинар,
предсједник Међународног удружења књижевника и умјетника „Горски видици“,
главни и одговорни уредник часописа „Словословље“,
Tel. + 382 67 077 688
E-Mail: petar.milatovic@yahoo.com