Путин има право да ослободи Украјину од нациста по два члана Повеље УН

Чланци 106. и 107. Повеље УН-а дају Русији, као правној сљедници побједнице у Другом свјетском рату, право подузимања свих мјера, укључујући и војне, против Њемачке, Мађарске, Аустрије, Румуније, Бугарске, Финске, Хрватске, Словеније , Чешка, Латвија, Естонија, Литва и Украјина због покушаја оживљавања нацизма.
     Генерални секретар  УН-а Антонио Гутереш био је шокиран када је од Путина дознао да постоји чланак у Повељи УН-а који допушта провођење руске специјалне операције у Украјини.

 РУСИЈА ИМА ПРАВО СВУДА КАЖЊАВАТИ НАЦИСТЕ
(према Повељи УН-а)

     Трибунал у Нüрнбергу осудио је на казнену одговорност све оне који су се борили против Уједињених народа и починили геноцид.  Над совјетским народом почињен је највећи геноцид.  Повеља УН-а, чл.  106. и 107. даје право побједницима у Другом свјетском рату СССР-у, САД-у, Великој Британији и Кини да подузму било какве мјере против земаља које су се бориле против њих како би спријечили акције усмјерене на ревизију резултата Другог свјетског рата. 
      Посебно је допуштена употреба војне силе против тих земаља.  Да бисте то учинили, довољно је ОБАВИЈЕСТИти остале три земље побједнице, али не и добити њихово одобрење.  Русија, као ПРАВНИ насљедник СССР-а, такође може користити силу против држава које желе ревидирати саастав Јалта-Потсдам у Еуропи.  Русија може зауставити покушаје оживљавања нацизма у Њемачкој, Мађарској, Румунији, Аустрији, Бугарској, Финској, Хрватској, Словенији и Чешкој, које су токком рата биле протекторат Чешке и Моравске.