Зоран Милојевић: Србовјерје у Србистини

Најчемернији срб(п)ски грех је неслога! Четири слова „с“ су исписана око Крста! У Крсту је слога, а не у словима! Кад би сви Срби то знали и Крсту се приклонили, брзо би се сложили! Али, многи виде сва четири слова, а не виде Крст! Крст ствара слогу, а слога Србина спасава!

Од Срба је, после турског ропства, сакривена истина, а ја, коме су истину откривали од малих ногу, ја се трудим да потврдим срб(п)ску истину: „Тужни пишу, срећни немају кад да мисле“! Тужан јесам, јер слушам око себе несугласице мог рода са самим собом! И не могу да се понашам као комунисти, Титоиди: „Имам нешто да кажем, али сачекаћемо да немам“!

Једна општа срб(п)ска несугласица је незнање! Још 1903.г. Свети Владика Николај је завапио: „Уби нас незнање“! Већина Срба не зна ни имена свих прабаба, ни имена свих прадедова! Титоиди су купили срб(п)ске сељачке душе, које су овцеизиране, претворили у грађане, да би ти „грађани“ постали несвесни себе и своје околине!

Срби, браћо, Срб(п)киње, сестре, Срб(п)чади наша! Време је да упознамо себе са самим собом, а онда и са онима из чијег гнезда смо изникли и ми и они, који нам гнезда изградише!

Отпушимо уши да чујемо шта су о нама, Србима, писали негдашњи писмени, светски људи! Зато ово пишем и изговарам, где год, међу Србљима, могу! 

У једном рукопису из Минхена из 1837.г. пише „Србско царство је било толико велико да су, из њега, произашли сви словенски народи“!

И сами Словени тврде да своје порекло воде од Срба! Осим овога има још безброј доказа да је „Срби“ најстарије име Словена!

Јосиф Шафарик у свом делу „Словенске старине“, наводи да је Срб прастаро име Словена!

Велтхам, руски историчар, сматра да су малоруси Словени, а запорошки и донски козаци - Срби!

Лужички Срби кажу да се под именом Сораб или Срб, „подразумева најбоље и најлепше и најразборитије у роду“!

Јосиф Добровски, отац Славистике, сматра да су се „у прастарим временима сви Словени називали Срби“!

Кроз векове, многи историчари називали су их разним именима! Херодот их је звао Трачанима, а Хрват Тома Маретић, лингвиста је тврдио да је Трачанин заправо „погрчени“ облик за Рашани! Фрањо Рачки, каноник је тврдио да су се „у почетку сви Словени звали Срби, то јест, рођаци! А Немци су их звали Венди или Вендети“!

Венемијан Калајн, Мађар, тврдио је да су сви Словени сабраћа Сораби, Сорби или Срби!

Грегор Крек, професор у Грацу, написао је: „Име Срби, које је некад назначавало сав словенски род, све се више ограничавало, те данас представља име само две области, Лужички Срби и јужнословенско племе Срби“!

Француз Дифрен Диканж набраја 141 (сто четрдесет једног!) владара Рашке и наводи време владавине, па тек онда као 142 (сто четрдесет другог!) удењује Стефана Немању!

Рино де Самори пише за владара Илирије, да је још пре Римљана, био краљ Срба!

Код Персијанаца реч Серб значи глава, а код Јевреја, Арабљана и Халдејаца, под реч Серб подразумева се „непокоран јунак и слободан човек“!

Плиније помиње реч Сорби, Прокопије Спори, а Птоломеј каже Сирби, Хелмохолд Сораби, Нестор Часни Кијевски каже Сереб, а помињу се и Сирви, Сорби итд.

Платон тврди да су прастари Пелазги Срби и да говоре србски! По тврдњама Херодота, сви Трачани, Скити, Венди, Трибали и Илири су - Срби!

Тацит каже да су  Срби становници Сарматије, Вендети и Лужички Срби Норцијума, Рашани Рашке, Раци Рације, Панонци Панпоније, Далмати Далмације, Дачани Дакије, Илири Илирикума, Мези Мезије, и да су сви - Срби!

Кинези, хиљаду година пре Нове ере, кроз Хју Јуа, пограничног гувернера, кажу: „Срби су нас нападали тридесет пута од...“!

Цај Јун каже да, „откада су побегли Хуни, Срби се осилише и завладаше земљама њиховим“!

У најстаријим халдејским, асирским и мисирским рукописима и каменим споменицима, који су стари око пет хиљада година, помиње се име - Србин!

Сипријан Робер, Француз, Србе доњег Дунава зове Прото-Срби, тврдећи да су ту пре Мојсија! Прокопије тврди да су Венди и Срби два имена истог народа, а пољски научници су утврдили присуство Срба на обалама Балтика око две хиљадите године пре Нове ере!

Остала је записана тврдња, коју је изговорио Рабиндранат Тагоре:

„Мајка Санскрита је славни Сербски језик“! 

А ево и податка из новије историје двадесетог века! Речи Фрањевца дон Јакова Групковића, упућене бискупу Јосипу Јурају Штросмајеру:

„'Ајд', Бога ти, маните се тога хрватства, ви ћете са тим хрватством упропастити и Србе и Хрвате! Ми знамо да нијесмо Хрвати, него Срби, а ми, као католици, не смијемо од Рима звати се Србима“!

Анатолиј Алексејевич Кљосов, професор биологије на Харвардском универзизету, у свом научном раду, изнео је тврдње да је срб(п)ски ген стар дванест хиљада година и да потиче од Нојевог сина!

Србија очекује да земље чланице ЕУ признају ове чињенице, а Срби не знају за ове чињениоце:

-Лондон је за двеста година, само из Индије, извукао четрдесет пет билиона долара;

-Амстердам је саграђен од трговине робовима, које су у кавезу доводили из Африке;

-Мадрид је саграђен од опљачканог злата Инка;

-Берлин је у два рата крив за десетине милиона мртвих;

-Сви они проглашавју Србе за геноцидну нацију;

Шта су Срби и какви су сами по себи?! Прави Србин никада не баца хлеб и никада не гласа за кукавичја јаја и не пати за кукавичјим гнездом! Прави Србин има добру душу и судбину тешку! Прави Србин нема слепу животињску жуд за материјализмом, што се по свету западном сматра вишим циљем, уместо хришћанске идеје спасења! Бити Србин је благослов и клетва!

Највећа лаж је кад убедиш себе да си оно што ниси и да ниси оно што јеси! То су од делова срб(п)ства направиле црвене калифе, које су убедили да су Југосл(а)вени-атеисти, а нису Срби-Православци! Из делова тог југосл(а)венства изникли су већина Хрвата, Бошњаци, Црногорци-Монтенегрини, Македонци и њима слични, који су изронили у народе мењајући Веру, имена и презимена и језик срб(п)ски, за језик, кога су по себи почели називати! Они нису ништа друго, сем оригинал фалсификата! Тако се велики део Срба демобилисао у главама и изгубио самог себе!

Многи Срби су изгубили себе, да потврде да „оно што неко може да ми узме, значи да ми то и не припада“! Историја светска нема само једно лице! А Срби су народ, који се бори за оно што ће бити вредно толиких њихових жртава из прошлости!

Опкољени поданицима зверске организације, државе Ватикан и исламским конвертитима, Срби су изложени свакојакој муци од лажи и превара. О томе најбоље говори Солжењицин, кад се вратио у Русију из западњачког избеглиштва:

„Ми знамо да они лажу!

  Они знају да лажу!

  Они знају да ми знамо да они лажу!

  Ми знамо да они знају да ми знамо да они лажу!

  И, они и даље лажу“!

Америчка војска је покренула 469 страних интервенција од 1798.г. укључујући 251 од краја Хладног рата 1991.г. према званичним подацима Истраживачке службе Конгреса!

Данашњи срб(п)ски свет је, највећим делом, идеолошки потомак Србогладног Србождера Броза! Лако је Достојевском у његово време да напише Идиота, данас би то било, као попис становништва! Срби су заволели партизане, који носе несрб(п)ско и нејугословенско име, а као издајнике прогласили Србе, који су били настављачи краљевске војске. која је ујединила срб(п)ство 1918.г.

Нико тако не мрзи Србе, као бивши Срби: ново-Хрвати, Бошњаци, Црногорци-Монтенегрини и Македонци-Бугараши! А свој родослов крију, као змија ноге!

И овог четвртог августа 2023.г. покушавам да себи дам одговор зашто нас Хрвати толико мрзе и славе „Олују“, као највећи национални празник? И, увек себи дам исти одговор: „Хрвати немају Светог Саву, ни владику Николаја! Хрвати немају Студеницу, Жичу, ни Високе Дечане! Хрвати немају Косово поље, Цер, ни Мојковац! Хрвати немају Ћеле-кулу, али, имају Јасеновац! Хрвати немају Светог Лазара, војводу Степу, ни Сердар Јанка! Хрвати немају Његоша, Теслу, ни Пупина! Хрвати немају Карађорђа, Милоша, Витешког Краља, ни Чича Дражу! Хрвати имају усташу Павелића, комуноусташу Туђамана и Олују! Олуја је геноцид, који још увек траје! Ми им нисмо нанели зло! Али, они нама одавно јесу и одавно нас мрзе због тога! И да додам историјску истину: Хрватска је једина фашистичка земља, која је из рата изашла већа!

Узгред, да се подсетимо на историјску чињеницу: седамдесет шест посто (76%) данашњих Хрвата потомци су Хрвата који су, по немачком попису 1845.г. били Срби! 

Манастир Крупа, недалеко од Обровца, у кршном залеђу Далматинском, саграђена је 1317.г. Ктитор и градитељ је био краљ Милутин! Манастир Крка, у близини Кистања, 25 километара од Книна, саграђен је 1752.г. Градила га је сестра цара Душана - Јелена!

Више од 1.400 римокатоличких свештеника, фратара, часних сестара су били директне убице невиних Срба, током хрватског геноцида у Другом светском рату!

Такозвани Северни Македонци су до четрдесет пете углавном били на „ић“, а онда су почели да прелазе на завршетак презимена на „вски“, да би у последњој деценији двадестог века, сви били на „ски“! Међу апостолима само један је био на „ски“ - Јуда Искариотски! Сваки Светац има прошлост, а сваки грешник има будућност!

Црногорци су педесетих година почели да пријављују да говоре црногорским језиком! По правопису црногорског језика, глагол радити пишпе се - ради ти! Узгред, медицински је доказано да дрога увек доводи до зависности, једино је Црну Гору довела до независности!

Ваља ми нешто написати и о Босни и Херцеговини! Око ње се отимају у овим временима Срби, Хрвати и Бошњаци! А, она, уствари, припада онима, који су за њу умирали на турском коцу и аустро-угарском конопцу! У то време у Босни и Херцеговини су, углавном, живели само Срби! После коца и конопца, Србе је стигло католичанство, па ислам! А, написао бих и ово, као прилог истини: за десет година у Сребреници ће број жртава престићи Јасеновац!

Кад комунисти власт преотеше у Југославији, Срби су имали Србију и срб(п)ске земље, а комунисти идеологију! Научили су комунисти Србе да заволе „идеологију“ и суштаственог идеолога Броза и да затвореним очима верују и „идеологији“ и Брозу! А кад Срби очи отворише, комунисти су имали Србе и Србију, а Срби „идеологију“!

У Титовој Југославији, од дванаест премијера, само један је био Србин: Петар Коњ Стамболић! Има ли данас Србина, који верује да је Стамболић био Србин? Титова Југославија је била хрватска Југославија! У Краљевини Југославији, бирајући их на демократским изборима у вишестраначком систему, било је двадесет два премијера и само један није био Србин! То је била срб(п)ска Југославија, за коју су комунисти тврдили да је била великосрб(п)ска хегемонија!

Последица „идеологије“ је да све око нас уједињује интерес, а нас, Србе, не може да уједини опстанак! Ако се с тим помиримо, не треба да постојимо! Они бране власт, а ми живот и част!

Крајем новембра 2014.г. у Генералној Скупштини УН усвојена је Резолуција „за борбу против величања нацизма“! 115 држава је подржало Резолуцију, 3 су биле против, а 20 није гласало! 

ЈЕДИНА ЗЕМЉА У РЕГИОНУ, КОЈА ЈЕ ПОДРЖАЛА РЕЗОЛУЦИЈУ ЈЕ БИЛА СРБИЈА!!!

За Резолуцију није гласала ниједан држава ЕУ! Против су гласале САД, Канада и УКРАЈИНА!!!

А беше нам и овогодишња Гуча и, кад мало боље размислим, Гуча је једино место на свету, где странци играју како Срби свирају!

Па, да завршавам! Тужни пишу, срећни немају кад да мисле! Ја нисам као неки, који се не стиде својих речи: „Имам шта да кажем, али, сачекаћемо да немам“! Знам и да су ме многи саветовали: „Понекад је најмоћнија ствар, коју можеш рећи, да не кажеш ништа“! Ја све исписах, а ви, Срби, читаоци, видите шта ћете с мојим мислима унетих у ову књигу! На здравље вам читање!